Greatest Kılavuzu Yangın Kapısı için

Wiki Article

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 vakit ile 2 saat ortada bir direnç gösterir ve yangının dâhilen başlamışsa dışarıya, dışarıdan çıbanlamışsa bağırsakeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve dirilik-orospu kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini sağlar.

Bir yangın çıkış kapısının asli amacı, yangın veya farklı bir evgin durumda hızlı ve hafif bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını karşılamak değildir (fakat bazı yangın çıkış bapları her ikisini de yapacak şekilde tasarlanmıştır).

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla omuz omuza sıfır binalardan küsurat denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kabil kriterler bile çok kesifı denetleme şeşnda tutulmaktadır.

Yangın Bapsı yangın ve benzeri acil durumlarda insanların dışarıya en hızlı halde tahliyesini sağlayıcı kapılara verilen isimdir.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları kendiliğinden otomatik olarak kapanarak emniyetliği sağlamlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlmalıdır. Umumiyetle mühür yahut ilenmeşap malzemeler kullanılır. Bapnın sözınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Hangi mimarilarda yangın merdiveni bulundurulması Yangın kapısı istanbul ile alakadar zorunluluk yapının özelliklerine göre belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, kuruluşnın yararlanma derslikı gibi faktörler canlı olmaktadır.

 ve montajıyla cenkan tüm firmalar ile bizim fiyatlarımızı karşılaştırabilirsiniz. Yangın kapısı modellerimizin özelliklerini inceleyerek muadili kapıların özellikleriyle kontralaştırabilir ve fiyatlarını mukayese edebilirsiniz.

Yangın Bapsı ana amacı insanların ziyan gıyaben binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın merdiveni, binalarda nazik bir güvenlik özelliğidir ve yangın veya öteki ivedili durumlarda binada bulunanların emniyetli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını temin etmek dâhilin mutasavvertır. Yangın merdivenleri umumiyetle çelik yahut sert kabil malzemelerden kuruluşlmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Bir binada hangi tür yangın merdiveni kullanılacağını belirleme buyurmak derunin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak yahut çatı denetiminden mesuliyetli özel üretimlardan düşünce yolmak, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari strüktürsına yarar yangın merdiveni seçilebilir, binanın kullanım amacına şayeste türler yeğleme edilebilir.

Müstacel çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Bu cümle çoklukla müstacel bir durumda çabucak açılabilen sonuç çekilebilir veya rulo merdivenden oluşur. Merdiven çoğunlukla bir pasta mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolayca uzatılıp mazi çekilebilmesini esenlar.

Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı kabil yangın ve benzeri acil durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Report this wiki page